top of page
ingvildfeline

Mercury Retrograde og hva det betyr for ditt stjernetegn

Merkur er "retrograde" mellom 5. og 28. August i 2024, i tegnene Jomfruen og Løven. Merkur er i Jomfruen fram til 14. august (som tilfeldigvis er samme dagen som jeg skriver dette), og fra 14. august er resten av retrograden i Løvens tegn.


Først og fremst: Hva er mercury retrograde? Det er jo noe man ofte hører om i de astrologiske kretser, og det er den retrograden de fleste frykter. Det er, enkelt forklart, en optisk illusjon. Fordi Jorden beveger seg saktere enn Merkur, kommer det ett punkt der det, for oss, ser ut som at planeten Merkur beveger seg baklengs i universet. De andre planetene går også retrograd iblant. Med Merkur skjer dette ca 3-4 ganger i året.


Merkur er planeten for kommunikasjon, noe som påvirker oss veldig når den er i retrograd. Det er derfor en tid der man ikke skal ytre seg for meget, ikke skrive på kontrakter eller ta store livsvalg - det kan hende at du i etterkant oppdaget noe i liten skrift du ikke fikk med deg når du signerte. Når Merkur inntar Løvens tegn kan du forvente deg litt mer dramatikk i livet. Den 18 August får vi en square mellom Merkur og Uranus, noe som kan bringe fram noe eksplosiv informasjon eller en stor krangel - så trå varsomt rundt denne dagen.


Etter en retrograde får vi en skyggeperiode, og den varer fra 28. august til 11. september. Dette er tiden der vi får litt mer klarhet i hva som egentlig har foregått i det siste, og det er som at tåken letter.


Så hva kan akkurat du forvente i denne retrograden i Merkur? Les helst på din Ascendant, men du kan også gløtte innom Sol og Måne (men, Ascendanten din vil være den mest korrekte kilden til informasjon her).


VÆREN

  • Når Merkury inntar Løven er den også i ditt femte hus for romanse og glede. Tenk på hva som inspirerer deg og hva du tiltrekkes av. Det er mulig at du finner tilbake til noe som ga deg glede før, kanskje en person eller en hobby.


TYREN

  • Når Merkur inntar Løven er den i ditt fjerde hus. Du kan komme til å møte problemer hjemme eller med familie eller slektninger nå på sensommeren. Det kan hende at du gjenopplever noen kompliserte minner fra barndommen, eller at gamle konflikter fra barndommen gjenoppstår. Du kan ikke forandre hvor du kommer fra, men røttene dine dikterer ikke hvor høyt du kan vokse.


TVILLINGENE

  • 14. August inntar Merkur ditt tredje hus, huset for kommunikasjon. Det vil ikke lengre føles så intenst, rent emosjonelt, men det vil fortsatt være en grad av ubehag. Det er fare for at du sir feil ting til feil tid, så tenk deg litt om før du drar den vitsen eller ytrer den meningen. Du kan også komme til å glemme viktige detaljer eller signere feil dokumenter, så ha dette i bakhodet når du planlegger resten av sensommeren.


KREPSEN

  • Merkur inntar ditt andre hus for finanser og dine vaner for pengebruk den 14. august. Det kan hende at resten av sommeren går til å stresse over at du har brukt litt for mye penger i sommer. Hvis du har lagt for mye viktighet i luksus og eiendeler, kan du føle deg litt tom nå. Husk på at uansett hvor mye penger du har i banken vil det aldri være nok hvis du ikke vet hva som virkelig er viktig. Men, hvis du nekter deg selv å kjøpe noe som vil gjøre livet ditt lettere bare for å spare penger, er dette like skadelig for selvtilliten din. Tenk før du kjøper.


LØVEN

  • Merkur inntar ditt første hus den 14. august. Dette er tiden for å tenke over hva verdiene dine er, da du kanskje føler deg litt forvirret akkurat nå. Hvem er du? Hva føler du? Hva tenker du? Denne retrograden gir deg gaven av litt ekstra tid for å samle tankene, så bruk gaven godt og reflekter over hvilket inntrykk du vil gi av deg selv ut i verden. Er dette inntrykket en autentisk representasjon av deg?


JOMFRUEN

  • Fra den 14. august er Merkur i ditt 12 hus av spiritualitet og det underbevisste. Energien trekkes innover, og du må evaluere måten du snakker til deg selv. Denne retrograden oppmuntrer deg til å slippe skyldfølelse, anger og sinne som du har holdt fast i lenger enn du burde ha gjort. Du skylder deg selv å løsrive deg fra disse tunge følelsene.


VEKTEN

  • Den 14. August inntar Merkur ditt 11 hus, et hus som er fokusert på sosialt samvær og fellesskap. Du kan finne deg selv i nye kretser, eller gamle kretser der du har forandret deg mye siden sist de så deg. Du kan føle at du ikke lengre passer inn i kretsene du er i nå. Disse sosiale nyansene åpner for muligheten til å utforske dine egne drømmer for framtiden.


SKORPIONEN

  • Intensiteten øker den 14. august, når Merkur inntar ditt 10. hus for karriere, arv og offentlig image. Du kan møte problemer med sosiale media, spesielt hvis det du legger ut ikke er det samme som det som føles autentisk for deg. Gamle prosjekter kan bli gjenopptatt, dette kan hjelpe deg hvis du føler at du har blitt oversett på jobb.


SKYTTEN

  • Når Merkur inntar ditt 9. hus den 14. august, settes fokuset på hvordan du ser verden og hva din filosofi er. Kanskje du gjenopptar gamle prosjekter eller endrer retningen du går i. Husk på at det er viktig å se det store bildet, men det er også viktig å holde et øye med detaljene som får det store bildet til å hende sammen. Ha tro på deg selv, men ikke glem det praktiske innimellom.


STEINBUKKEN

  • Ting kan bli mer emosjonelt intens etter 14. august, når Merkur går inn i ditt 8. hus av intimitet og personlige grenser. Du kan møte på finansielle problemer, frykt for å bli forlatt, og en følelse av å sørge over fortiden akkurat nå før sommeren er forbi. Denne retrograden hjelper deg å ta en titt på skjelettene du har i skapet, og å avslutte de tingene som holder deg tilbake og stopper deg fra å starte på nytt.


VANNMANNEN

  • Den 14. august går Merkur inn i ditt syvende hus, huset for forhold. Dermed vil alle dine forhold være under lupen. Under disse tre ukene kan du finne vennskap, kjærlighet eller intimitet i de mest uventede plassene. Dette kan spesielt skje dersom du er knyttet til en fortid som ikke lengre finnes. Du kan oppdage at du er knyttet til en fortid som ikke har vært relevant på lenge. Du kan også føle at du savner noe du ikke burde ha forlatt til å begynne med.


FISKENE

  • Det er en viss risiko for kaos nå som Merkur går inn i ditt sjette hus av rutiner, ansvar og arbeid. Kanskje du oppdager at du har gjort noen prosjekter feil, og nå må du fikse disse feilene. Du kan møte på helseplager som tvinger deg til å tenke over hvordan du gir næring til kroppen din. Hvis du alltid prokrastinerer og er for sent ute til ting, vil denne retrograden gjøre deg svært oppmerksom på hvilke vaner du må bryte.



Vil du vite mer om din chart? Ta kontakt!






4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page